Optometrie

Bij Klaassen Optiek staat oogzorg centraal. Wij beschikken daarom over de nieuwste apparatuur op het gebied van oogmetingen en –onderzoeken. Wist u dat wij ook een optometrist in dienst hebben? Deze is gespecialiseerd in het vroegtijdig detecteren van eventuele afwijkingen in uw oog. Bij twijfel over de gezondheid van uw ogen kunt u terecht bij onze optometrist Tom.

De titel optometrist is wettelijk erkend als professional in de gezondheidszorg. De optometrist kan naast het bepalen van de bril- of contactlens-sterkte, ook naar de gezondheid van uw ogen kijken. Dankzij deze opleiding in zeer geavanceerde apparatuur zijn zij in staat om eventuele afwijkingen of beginnende problemen al in een vroeg stadium te herkennen. Wanneer de optometrist twijfelt wordt u onmiddellijk doorverwezen naar uw oog- of huisarts, waar u dankzij onze goede contacten altijd snel terecht kunt. Het vroegtijdig opsporen van veel voorkomende ziektes, zoals glaucoom of staar maakt een tijdige behandeling mogelijk en voorkomt veel problemen. 

Wanneer u twijfelt over de gesteldheid van uw ogen, raden wij aan om langs te komen voor een oogonderzoek. Zo krijgt u direct duidelijkheid over uw ooggezondheid. Uw gegevens, inclusief foto’s van de binnenzijde van uw oog, worden opgeslagen in een database. Zo kunnen wij ontwikkelingen in het oog nauwlettend volgen. Tevens kunnen wij deze nulmeting hanteren wanneer u, op een later tijdstip, klachten ervaart. Op deze manier kunnen wij uw ooggezondheid gemakkelijk in kaart brengen.

Wilt u graag langskomen voor een oogonderzoek? Dan verzoeken wij om telefonisch een afspraak te maken. Zo weten wij zeker dat onze optometrist de tijd voor u kan nemen. Tom staat elke woensdag voor u klaar!